onsdag den 8. oktober 2014

hjertet der faldt i søvn


Min debutdigtsamling har fået 5 stjerner i Berlingske LÆS

Digtsamlingen har også fået en super fin lektørudtalelse - se efter pressemeddelelsen

Digtsamlingen har også fået en super fin anmeldelse på litteratursiden LÆS


digt fra digtsamlingen ugens digt i weekendavisen - se efter lektørudtalelsen 

Digtsamlingen er på Hvedekorns/Bukdhals liste over væsentlig poesi i 2014 - se HER

Fin anmeldelse i Litteraturmagasinet Standart - se efter digt i weekendavisen


PRESSEMEDDELELSE

Onsdag d. 30. april udkommer billedkunstneren claus ejners debutdigtsamling Hjertet der faldt i søvn på Biblioteket Øverste Kirurgiske. Kr. 125, 72 s.

  ”claus ejner ligner stadig mere det 3. årtusindes Sven Dalsgaard, hvis jeg må være så fri (og citer mig gerne!).”

    Lars Bukdahl, om nogle digte af claus ejner i Hvedekorn

Der er i dansk lyrik en lang tradition for at enkelte billedkunstnere også bidrager til poesien. I nyere tid har Per Kirkeby, Kaspar Bonnén og Claus Carstensen fx. udgivet digtsamlinger. Det er ofte forfriskende med disse bidrag fra sidelinjen, og slægtskabet mellem poesi og billedkunst er til at få øje på: Her er den samme omhu for detaljen, den samme hældning mod meditativ fordybelse i det enkelte øjeblik, snarere end mod lange, narrative forløb.

Og nu føjer vi, med denne digtsamling, claus ejner til listen. Han har en lang række udgivelser bag sig, men det er første gang at teksterne får lov at stå alene uden ledsagende tegninger, tryk, collager osv. Han modtog i 2013 det treårige arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Bogens første del indeholder et udvalg af tidligere publicerede tekster fra Øverste Kirurgiske og Hvedekorn, de to følgende dele er nye digte fra 2011-12.

Med venlig hilsen


Øverste Kirurgiske

Salg: oeverstekirurgiske@gmail.com





Jeg synes, digtet er virkelig dårligt sat op, det er en helt misforståelse af digtets ide. Det skal læses oppe fra og ned, hvilket jo er med til at understrege tidselementet mm - se det rigtig sat op på Lars Bukdahls blog. På den måde som det er sat op, virker det, som om det er fire brusere, der drypper på samme tid som en af mine facebookvenner, Birgit Bjerre, meget korrekt pointerede.






Anmeldelse i litteraturmagasinet STANDART



Ingen kommentarer:

Send en kommentar