lørdag den 12. marts 2011

bænk

Det centrale er, at bænken er låst fast og dens placering. Bænken er større end en normal bænk, der fx står i en park, måske en halv meter længere. En bænk er ikke let at transportere. Hverken en bænk i normal størrelse eller en bænk, som kan ses på billederne. Det vil kræve mindst to mænd at flytte bænken. Bænken er placeret på perron 3 og 4 på Vejle Banegård. Jeg synes, at det er uhyggeligt, at bænken er låst fast. For hvem vil stjæle en bænk? Det vil være et sandt logistisk mareridt! Bænken skal transporteres uset ned fra perronen og ud fra tunnelen mellem perronafsnittene, enten ud gennem banegården eller ud på parkeringspladsen. I det tidsrum, hvor der kører tog, er det umuligt med mindre alle besøgende på banegården og passagerne på togene inklusiv togpersonalet samt banegårdens personale, bliver ramt af pludselig blindhed. Den slags sker kun på film ikke i virkeligheden.

Det bedste tidspunkt at stjæle bænken vil være om natten. Der vil bænken kunne transporteres uset ned fra perronen og ud af banegårdsområdet. Men det er ikke så problemfrit, som det lyder. For hvis du/i slæber bænken gennem byen, er der stor sandsynlighed for at blive opdaget. Der kører med jævne mellemrum biler gennem centrum, og en bænk gemmer man ikke lige bag en lygtepæl. Den bedste løsning vil være at transportere bænken væk fra banegårdsområdet i en varevogn. Hvis man selv har en varevogn, vil det være dumt at køre i denne. Der vil sagtens kunne være en emsig borger, der eventuelt overværede, at man lastede bænken ind i en varevogn og skrev nummerpladen ned, hvorefter politiet lynhurtig vil finde frem til en. Det samme argument gør sig gældende, hvis man lejede en varevogn. Derfor vil den bedste løsning være at stjæle en varevogn. Men det er en ret omstændig proces, og det øger det antal af usikkerhedsmomenter, der uden for ens kontrol. Tyvene vil kunne blive fanget: når de stjæler varevognen, når de læser bænken ind i varevognen og når de kører rundt i varevognen både før, under og efter projektet. At stjæle en bænk vil måske regnes for drengestreger, at stjæle en bil er en mere alvorlig sag. Pletten på en straffeattest vil blive stor, og måske vil man kunne risikere, at skulle tilbringe et par måneder i fængsel. Alle risici taget i betragtning vil det faktisk være det bedste at købe en bænk selv. Det vil spare en for en masse tid til planlæg mm.

TILFØJELSE: Jeg har fået oplyst, at grunden til at bænken er låst fast, er for, at der ikke er nogen, der kan sætte bænken ned på skinnerne. Jeg er kommet i tanke om, at de skraldespande, hvor man kan smide gratisaviserne i, hvis faktisk også er låst fast. Jeg stiller mig dog tvivlsom overfor, om det er den egentlige grund. Jeg vil prøve at kontakte DSB for at høre deres forklaring. Opdatering følger.   

Jeg har fået svar fra DSB. Begge formodninger er korrekte. DSB skriver:

Tak for din henvendelse.

Bænkene på perronen på Vejle station i den nordlige ende er placeret uden mulighed, for at bolte dem fast. For at de ikke ender i sporet, eller bliver fjernet, er de forsynet med en kæde. Bænkene er placeret, så de kunder der gerne vil nyde solen mens de venter, har mulighed for dette.

Med venlig hilsen
DSB Salg

KLIK PÅ BILLEDERNE FOR AT SE DEM I STORT FORMAT

Ingen kommentarer:

Send en kommentar